2024. október 03. 16:54 - Hobbigyúrós

Hamburger diétában

Sziasztok!

Kaptam egy érdekes kérdést, hogy diétában lehet-e fogyasztani hamburgert, illetve, hogyan lehet ezt „diétásan” elkészíteni. Nos, erre igennel kell válaszoljak. Ugyanis diétában is lehet hamburger és meg mondom azt is, hogyan készítsd el egészségesebben otthon. Amint megvan, hogy neked mennyi kcal-ra van szükséged a deficit eléréséhez, már tudni fogod, hogy az fölé nem szabad menned, ha fogyni akarsz. Nagyrészt érdemes ezeket egészséges és teljesértékű ételekből bevinni, de egy idő után, hogy fenntartható legyen, érdemes lehet olyan ételt is enned (ha persze be tudod illeszteni a napodba) amit szeretsz. Ez az étel lehet akár egy süti, 1-2 kocka csoki stb. De, akár egy hamburger is. Viszont, ha te nagyon szereted a hamburgert, de egészségesebben akarod elkészíteni és fogyasztani, akkor leírom hogyan is készítsd el.

Ehhez nincs is másra szükséged, mint:

  • zsírszegény marhahúsra (én a fehérpecsenyét ajánlom),
  • zsemlére (lehet sima vizes vagy teljeskiőrlésű zsemle),
  • cukorcsökkentett ketchup,
  • mustár,
  • zsírszegény sajt,
  • só és bors.

A húst (ha nem daráltat vettél) daráld le, fűszerezd sóval és borssal (ha szereted akkor fokhagymás fűszer is mehet). Tenyérrel nyomkodd korong formára és tedd be az Air fryerbe (olaj nélkül sütőpapíron). Ha nincs air fryer, akkor mehet sima serpenyőbe is, nagyon kevés (1-2ml) oliva olajon. A zsemlét pirítsd meg egy kicsit, majd az aljára mehet a ketchup és a mustár (ha te úgy szereted). Ezekre szedjük ki a húst, majd (opcionálisan) mehet rá a sajt.

Diétás hamburger? Tanácsok, hogy lehet kevésbé hizlaló kedvenc hamburgered!

Azt szeretném leszögezni, hogy ha neked alacsony a kcal beviteled, akkor (és amúgy se) nem érdemes mindennap csak azt enni, hisz nem fogy úgy ellaktatni és éhes leszel, ami azt fogja eredményezni, hogy fel fogod adni. De a kérdésre a válasz röviden, ha te hamburgert eszel, de deficitben maradsz, akkor is fogyni fogsz, csak nem lesz sokáig fenntartható.

De vigyázz arra, hogy ne ess túlzásba és ebből ne legyen csalónap vagy akár csaló hetek.

Remélem tetszett és sokatoknak tudtam ezzel segíteni és ötletet adni.

Ne feledjétek, ha a Naturecan-től rendeltek használjátok a HOBBISTA kuponkódot és 15% kedvezményt kaptok minden rendeléseteknél.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hobigyuros888.blog.hu/api/trackback/id/tr3118700052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása