2024. szeptember 16. 16:49 - Hobbigyúrós

Deficitben vagyok, mégsem fogyok

Sziasztok!

A miért nem tudok lefogyni bejegyzésemben már pár mondatot írtam ezzel kapcsolatban, de úgy gondoltam, hogy egy külön bejegyzésben írok róla bővebben.

Annak, hogy defiben sem fogysz, számos oka lehet, amit most meg is vizsgálunk.

Visszaevett kalóriák.

Az egyik leggyakoribb ok lehet az, hogy visszaeszed azokat a kalóriákat, amiket egy alkalmazás számításaival állítólagosan elégettél. Ez bizony nagy hiba, ebbe a csapdába én magam is beleestem. Ezek az alkalmazások nem fogják tudni megmondani, hogy pontosan mennyit is égettél el egy futás, biciklizés vagy bármilyen kardió által. Ezek csak behatárolt értékek. A legjobb és legbölcsebb dolog az, hogy nem eszed vissza őket.

Valamit nem írtál fel.

Így van, ez is egy gyakori probléma lehet, Van, aki az olajat nem írja fel, pedig az olaj nagyon sok kcalt tartalmaz. Lehet, úgy gondolod, hogy nem is használsz sok olajat, amiből persze nem is kel sok és máris bevittél vele egy jó adag kalóriát.

De, ilyenek lehetnek bizonyos kávék is. Pl. az ízesített kávék, amik 100 g-ban tartalmazhatnak akár 350-400 kcalt is. Érdemes lehet meggondolni, milyen kávékat is fogyasztasz, ha viszont szereted, akkor számolni kell őket, különben könnyen ki lehet kerülni a deficitből.

Vannak, akik az üdítőket nem írják fel, mert „hát az csak 1 pohár volt, alig tartalmaz valamit” mondatra hivatkoznak. De igen is mindent fel kell írni, mert minden ilyen KALÓRIA. Nem szabad figyelmen kívül hagyni. Növényi tejből is van, ami 100 ml-ben csak 13 kalóriát tartalmaz. Mégis fel kell írni, mert úgy a pontos, illetve ez a helyes hozzáállás.

Rosszul kiszámolt kalória érték.

Az is előfordulhat, hogy rosszul lett kiszámolva a kcal értéked és így mégsem vagy deficitben, hiába írja azt az alkalmazás, hogy abba vagy. Ilyenkor a legjobb az, ha még lejjebb viszed a napi beviteled, majd 1-2 hétig csinálod és úgy derül ki, hogy jó-e lesz így, vagy még kell belőle levinni.

Betegség.

Vannak bizonyos betegségek, amiknél nehezebb a fogyás. Nem, nem jelenti azt, hogy lehetetlen, csak azt, hogy nehezebb. Ilyen lehet pl. a pajzsmirigy túl vagy alulműködés. Ezeket az alkalmazásba mivel nem tudod megjelölni, így érdemes lehet egy orvossal és/vagy egy tapasztalt személyiedzővel/táplálkozási tanácsadóval konzultálni.

Ezek talán a leggyakoribb hibák, amiket nem veszel számításba és megakadályozzák azt, hogy te defibe legyél. Érdemes ezeket mind figyelembe venni és korrigálni, mert amíg te DEFICITBEN vagy fogyni fogsz. Ha sportolsz, ha nem, ha fiatal vagy, ha öreg. Röviden, azért nem fogysz deficitben, mert nem vagy deficitben.

Ne feledjétek, ha a Naturecan-től rendeltek használjátok a HOBBISTA kuponkódot és 15% kedvezményt kaptok minden rendeléseteknél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hobigyuros888.blog.hu/api/trackback/id/tr4618493080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása