2024. augusztus 18. 16:49 - Hobbigyúrós

Reggeli ötletek diétában

Sziasztok!

Ebben a részben beszélgessünk kicsit a reggeliről, mégis miket és hogyan érdemes fogyasztani.

Rengeteg téves információt lehet hallani/olvasni ezzel a témával kapcsolatban. Vannak, akik szerint reggelire nem szabad zsírt bevinni, valaki szerint ch nem kell, a reggeli a legfontosabb étkezés stb. Biztos ti is hallottatok már róluk. De a legfontosabb az, hogy ha ti szerettek reggelizni, nem böjtöltök, akkor mindenképpen olyat egyetek, ami segíti a célotok. Írok egy pár tippet a saját reggeli opcióimból, hogy mik lehetnek jó reggeli opciók.

Zabkása fehérjével és gyümölcsökkel:

Diétában 60-80g közötti zabpelyhet szoktam használni, forróvízzel öntöm fel, majd utána rakok bele fehérjét és fahéjat. Ahogy a vizet felszívta és összekevertem általában 1-2 db banánt darabolok bele, de van, hogy meggyet is rakok bele. Végül a banán tetejére 10-20g mogyoróvajat.

Rántotta oliva, kókusz vagy lenmagolajon:

Tipikus testépítő reggeli, jó zsírok és sok fehérje. Lehet színesíteni felvágottal vagy sajttal is. Én általában 1 egész tojást és 3-4 fehérjét ütök fel, így spórolva a kalóriával és a zsírral. Olajból 2-3 ml szoktam használni. De ha van olyan serpenyőd, amibe nem kell olaj azzal is tudsz spórolni kalóriát.

Puffasztott zab protein pudinggal:

Szintén egy nagyon jó reggeli, zsírt nem nagyon tartalmaz. Sok ch, jobb teljesítmény a teremben.

Protein pudingos keksz:

Előzőhöz hasonló makrókkal és kalóriákkal rendelkezik. Sima háztartási kekszet eszem, semmi baj vele, ha a napomba illeszthető.

Melegszendvics:

Igen, jól látod. Fogyasztok melegszendvicset is. Ez sem hizlal, ha a napodba beleilleszthető. Nálam 1 adag 6 szelet teljeskiőrlésű toast kenyérből áll, erre 30-60g light sajt, cukorcsökkentett ketchup és rá valami csirke vagy pulykamell felvágott. Ez tartalmazhat akár 50-80g fehérjét is.

Főtt tojás pirítóssal:

Nálam ez úgy néz ki, hogy 5-7 tojást megfőzök és csak a fehérjét használom fel. Ezt nyugodtan lehet színesíteni felvágottal vagy sajttal is. Ez is nagyon magas fehérje tartalmú étkezés, kevés zsírral és kalóriával.

Nagyjából ezeket szoktam reggelizni váltogatva őket. De, ha pl. reggel megyek edzeni(ami szinte mindig így van), akkor cornflakest vagy más fajta zabpelyhet fogyasztok, hogy mire a terembe érek ne legyen emésztetlen táplálék a gyomromba.

Ha szeretnél táplálékkiegészítőt rendelni, akkor ajánlom figyelmetekbe a Naturecan oldalát, ahol kedvező ajánlatokkal juthattok jó minőségű kiegészítőkhöz. Használd a HOBBISTA kódot a további kedvezményekért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hobigyuros888.blog.hu/api/trackback/id/tr7318468979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása