2024. augusztus 03. 18:32 - Hobbigyúrós

Zsírégető

Zsírégető készítmények

Sziasztok!

Ebben a bejegyzésben a zsírégetőkről fogok beszélni. Aki űzi és aki nem, az is már hallott a zsírégetőkről. De vajon tényleg hatásosak? Erre keressük ma a válaszokat.

Mik is azok?

A zsírégető készítmények már régóta megtalálhatóak a sport világában. Ahogy múlt az idő és egyre több táplálékkiegészítő cég jött létre, velük együtt még több ilyen készítmény került a polcokra. Vannak olyanok is, amiket már gyógyszertárban is kaphatóak. Rengeteg reklámot láthatunk róluk, amiket gyakran hírességek reklámoznak azzal, hogy ezektől fogytak le akár 10-30 kg-ot. Ez így nem feltétlenül igaz, de mindjárt erre is kitérek. Lehetnek jótékony hatásai ezeknek. Pl: tartalmaznak koffeint, amivel jobb és pörgősebb lehet az edzés, zöld tea kivonatot, ami a legerősebb teák családjába tartozik, tanulmányok szerint vízhajtó hatású és segít a zsírégetésben. Egyéb étvágycsökkentőket is tartalmaz (erről szerintem többet nem is kell írjak).

Ezek a készítmények kaphatóak tabletta/kapszula formájában (amit, ha jól használsz, igen lehet hatása). De emellett vannak már krémek, övek is, amiknek semmilyen hatása sincs, még deficitben sem.

Valóban hatásosak?

Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kapjunk, először is tudnunk kell hogyan jön létre a fogyás. Mégpedig úgy, hogy kcal deficitbe kell lennünk. Tehát kalóriahiányos állapotba kell kerüljünk, hogy fogyni tudjunk. E nélkül hiába szedjük a zsírégetőket, nem fognak használni. Sok reklám van arról, hogy xy terméket szedték, nem figyeltek a kajákra és nem mozogtak mégis fogytak tőlük, de ez nem igaz, csak reklám. Igaz, hogy deficitben mindenhogy fogyni fogsz, de így sok izmot is veszít az ember, Azért is, mert mozgás nélkül a test úgy érzi, hogy nincs szükség az izmokra (főleg, hogy az izomzat nagyobb kcal igényű). Tehát, hogy ezek a szerek használjanak, kell a deficit és a mozgás (bármilyen mozgás). Nem csodaszerek, nem ezektől kell a csodát várni. Ha megvan a deficit és szeded is őket, akkor csak az idő és a kitartás hozza meg a munka gyümölcsét.

Mikor és hogyan érdemes szedni?

Ez függ sok mindentől, de ezt minden gyártó feltünteti a doboz/ zacskó hátulján. A tavalyi szálkásítás során én magam is szedtem (márkát nem szeretnék írni). Abból edzésnapokon edzés előtt 15 perccel 2-3 db-ot, pihenőnapokon a reggeli előtt 15 perccel szintén 2-3 db-ot. Össze-vissza nem szabad szedni, mert okozhatnak problémákat. Szóval, szigorúan kell követni az utasításokat.

Házilag is el lehet készíteni?

Igen, házilag is előállíthatóak természetes alapanyagokból. Egy időben az almaecetről állították, hogy ha isszuk, akkor zsírégető hatása van. Hogy ez igaz-e nem tudom, még nem próbáltam. De ilyenek még pl.: a zöldtea és a fahéj is. Persze égethetnek + kalóriákat, de csak akkor lesz hatása, ha deficitben vagyunk. Ha deficitben vagyunk, akkor állítólag + 20-30 kcal-t is égethet el a fahéj. (Ismétlem, nem csodaszerek ezek sem, a munka oroszlánrészét a deficit végzi.)

Veszélyesek?

A neves márkák termékei teljesen biztonságosak, abban az esetben, ha betartjuk az utasításokat. Az orvosilag előállított zsírégetőknek nem csak mellékhatásai vannak, de lehet, hogy roncsolja az anyagcserét és a hormonháztartást. Ugyan ilyen veszélyesek lehetnek az ismeretlen márkák vagy akár a feketén beszerzett kiegészítők.

Röviden összefoglalva, nem muszáj használni őket, nélkülük is le tudtok fogyni, ha kcal deficitbe vagytok. DE, ha úgy érzitek, hogy szükségetek van rá, akkor csak a jó és ismert márkájú termékeket használjatok és tartsátok be az utasításokat.

Remélem tetszett és tudtam adni kis felvilágosítást a zsírégetőkről. Ha nem akartok lemaradni a további tartalmaimról nyomjatok egy követést és ne felejtsetek el gyakran látogatni az oldalamra, hisz hamarosan újabb bejegyzés kerül fel.

UI.: A képen szereplő terméket kisatíroztam, mert nem akarom reklámozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hobigyuros888.blog.hu/api/trackback/id/tr5118459725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása