2024. július 02. 16:04 - Hobbigyúrós

Motiváció

Sziasztok!

Ez csak egy rövidebb bejegyzés lesz a motivációról.

Sokan beszélnek a motivációról, hogy mégis az miből fakad, illetve, hogy mennyit is adhat hozzá akár az edzéshez akár a mindennapi élethez a célok elérésének az érdekében.

A motiváció egy tudatállapot amikor az ember úgy érzi mindenre képes ahhoz, hogy elérje a kitűzött célt. Ez mindenkinek másból jön. A legnagyobb motivációt szerintem az adhatja, amikor látjuk a fejlődést, elértünk egy kisebb célt.

Például:

  • egy adott gyakorlatban sikerül plusz súllyal edzeni,
  • +1 ismétléssel többet csinálni,
  • látni, hogy formásabbak az izmok,
  • lejjebb megy a mérlegen a súly.

De a motiváció is sülhet el visszafele. Sokan vannak úgy hogy motiváltan kezdenek edzeni, jön is a fejlődés, látszata is van, de úgy kelnek fel egy nap hogy nincs kedve hozzá. Ilyenkor jönnek a kifogások, hogy nincs motiváció így nem tudok edzeni stb. Ezeken a napokon kell a leginkább megnyomni, mert persze, nekem is van hogy nincs kedvem edzeni, de akkor is csinálom, lehet hogy pont edzés közben jön meg a kedv, látom a tükörbe, hogy jól haladok, nagyon is jól, ez adja hozzá azt a pluszt, hogy elérjem amit kitűztem magam elé.

Szóval ha eddig nem volt kedved edzeni, de most hogy elolvastad ezt a bejegyzést, talán már máshogy állsz hozzá.;)

Örülök ha elolvastad és tudtam segíteni. Ha esetleg lenne valami téma ami nagyon érdekelne, írd meg kommentben.

További produktív napot/hetet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hobigyuros888.blog.hu/api/trackback/id/tr9818439473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása